Dan Blog

Un altfel de blog.

Sindromul de turma

Posted by stormblast373 pe martie 26, 2009

O maladie ce se ia mai repede decat o raceala ,dar de care scapi mai greu decat decat de cancer . Asta pe scurt ,daca aveti rabdare in continuare gasiti varianta pe lung .

Deci ,sindromul de turma ,acea chestie prin care omul se comporta cu un component al grupei ce da numele fenomenului,adica exact ca o oaie care nu stie decat sa imite ce vede pentru ca asta e felul ei ,nu are ratiune sau alternative deci se intelege de la sine ca nu se poate condamna ,imaginati-va cum ar fi sa vedeti oi revoltate ce isi cer drepturile sau alte chestii asemanatoare.

Dar ,ce cauta ,,calitatea” asta in comportamentul oamenilor.

Presupun ca omenirea doreste din adins sa demonstreze ca ne putem bate in prostie la categoria grea .Si ne batem cu ardoare,cand nimeni nu se mai asteapta , lovim in forta si mai urcam o treapta in prostie .

Pana si chestia asta cu turma a fost transformata in ceva bun , o numim moda sau trend sau cum i se mai zice .Nici nu inteleg de ce ma  mai mir,la fel a fost cu prostitutia care s-a transformat incet si sigur din ceva rau in ceva bun pentru ca daca ajunge sa fie un fenomen in masa nu mai poate considera ceva rau , astea sunt etapele  : la inceput se pedepsea cu moartea , dupa cu privarea de libertate , amenda si acum nu numai ca in unele state e legala dar e o moda sa te vinzi pe bani .

Exista intr-adevar cativa oameni ,,rasariti” care sunt ceva mai originali dar devin din ce in ce mai putini pentru ca atunci cand apare unul intr-o comunitate , hop inca zece oameni blank sar pe el si ii imita stilul de nu mai stii care e clona si care e originalul .

Sa nu intelegeti gresit ,nu m-am referit la Romania ,aici e vorba de toata suflarea pamantului .

Nu mai stiu exact unde ,dar am auzit o descriere foarte buna a fenomenului in care artistul (se poate sa fie Spike , dar nu bag mana in foc ) spune ca dintr-o suta de copii , 99 vor sa fie diferiti de ceilalti , asa ca ajung inevitabil unu exact ca restu si restu exact ca el si tot ala natural ramane diferit . Scuzati exprimare din ultimu paragraf ,e cam neclara dar acum nu sunt in stare sa formulez mai bine .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: